27.06.2005 г.

Конкурс за късометражен сценарий "Ниси Маса"

До 31 юли е крайният срок за участие в петия ежегоден европейски конкурс за сценарий за късометражен филм "Ниси Маса". Той се организира за трети път у нас от Студентски съвет на СУ "Св. Климент Охридски". Медийни партньори са RFI и Литклуб.

Конкурсът "Ниси Маса" се провежда в 15 държави: Белгия, България, Великобритания, Германия, Испания, Италия, Косово, Латвия, Норвегия, Полша, Турция, Унгария, Финландия, Франция и Швеция. Началото на тазгодишното издание беше обявено на 13 април 2005 г. Темата е "Тишина". В конкурса могат да участват кандидати на възраст между 18 и 28 г. с не повече от един сценарий. Ще бъдат присъдени една парична награда на стойност 15 700 и две по 4 700 евро. Премиите ще бъдат използвани за заснемане на филми по наградените сценарии. Тримата международни победители и сценаристи, участвали в конкурса, ще бъдат поканени на уъркшоп по сценарно писане.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени от международно жури при закриването на фестивала Interfilm в Берлин, през ноември 2005 г. Участниците от България трябва да изпращат сценариите си на адрес:

гр. София 1680, ПК 197,
или на е-mail: nisimasa_bg@yahoo.com
Technorati profile

Powered by Blogger

Creative Commons License