12.08.2005 г.

The Dukes of Hazzard: Поредица от съвпадения

Лиа Милър, "The New York Times"

Колко харесва сп. GQ новия The Dukes of Hazzard? Достатъчно, за да сложи двама от актьорите във филма на корицата си. В два поредни броя. Юлският беше с Джесика Симпсън, която играе ролята на Дейзи Дюк, августовският - с Джони Ноксвил (Люк Дюк). От редакцията на GQ казаха, че двата поредни броя са плод на случайно съвпадение и нищо повече от това. Главният редактор Джим Нелсън обясни, че корицата с Джони Ноксвил е "официалната, посветена на филма". Списанието искало Джесика Симпсън за юлския брой. Той бил свързан с Америка и Симпсън "била перфектното лице за него".

Все пак двете корици си остават добър удар за филма, чиято публика е малко по-млада от читателите на GQ. Джошуа Кац, специалист по филмов маркетинг, определя постижението като забележително.

"За толкова добре свършена работа бих купил на PR-а си мерцедес кабрио. Филмът е добър, но все пак не е "Междузвездни войни", казва Кац.
Самир Хусни, председател на департамента по журналистика в университета на Мисисипи и консултант за няколко списания, казва, че случаят с двете корици говори за това, че филмовите компании се опитват да създават и поддържат зависимост в читателите. Разделяйки звездите, списанията потенциално продават два броя на феновете на филма.

"Научиха се, че вместо да ти дават всичко накуп, могат да ти го сервират на час по лъжичка. Преди твърдях, че списанията са като бонбон - развиваш ги и им се наслаждаваш, но днес като че ли повече приличат на дражетата Reese's Pieces. Вместо да лапнете бонбона наведнъж, продължавате да си взимате още и още от опаковката.

GQ, което се издава от групировката Conde Nast заяви, че на корицата следващия месец ще е куотърбекът на "Ню Инглънд Пейтриътс" Том Брейди. Ако номерът мине и този път, Брейди може да бъде последван от дузината си съотборници.
Technorati profile

Powered by Blogger

Creative Commons License