7.09.2004 г.

Джони Одбол & Първото "48-часово Филмово Предизвикателство" в Източна Европа


Джони минути преди да обяви началото на предизвикателството

II-ри Международен студентски фестивал за филмово изкуство & Джони Одбол
представят
Първото "48-часово Филмово Предизвикателство" /"48hr Film Challenge"/ в Източна Европа
22-ри - 24-ти септември 2004г.
Балчик, България

Най-добрият начин да се научиш да правиш кино е да направиш един филм!
( С. Кубрик 1977 )

Джони Одбол, създателят на новата вълна в DV киното и основател на “48ч. Предизвикателство”, ще участва във Втория международен студентски фестивал за филмово изкуство Балчик ‘04. Той ще отправи към всички участници във фестивала предизвикателството да направят филм само за 48 часа.

Екипите имат на разположение само два дни за създаването на един 5-минутен късометражен филм. Всичко, свързано със сценария, заснемането, монтажът и музикалното оформление на филма трябва да бъде изпълнено в рамките на 48 часа м/у 22-ри и 24-ти септември 2004. Представител от всеки снимачен екип трябва да присъства на брифинга на 22-ри септември в 12:00ч.в “Двореца” в Балчик, където Джони ще представи Предизвикателството, ще обясни правилата и ще раздаде заглавията и жанровете на филмите.Всички екипи трябва да предадат филма си на Mini DV или DVD в “Двореца”не по-късно от 12:00ч. на 24-ти септември.

Всеки тим трябва да избере чрез жребий жанра и заглавието на филма си 15 минути преди началото на Предизвикателството. Някои от жанровете в предишни години са били филм ноар, комедия, филм на ужасите, романтика, мистерия. Всички филми създадени в това “48-часово предизвикателсвто” ще бъдат показани на 25-ти септември в "Двореца" в Балчик.

Мин. технически изисквания за участие в “48ч. Филмово Предизвикателство”
1: Камера MINI DV - DVCAM или друга дигитална камера с dv out 2: Компютър Mac или PC 3: Монтажен софтуеър като (Final cut -Adobe premiere 6.5 or Adobe Premiere pro - Pinnacle - Ulead - ETC)

Регистрация, дати, детайли
1. Регистрация за участие в “48ч. Филмово Предизвикателство”
от 01.09. до 19.09.2004г.
Участниците трябва да изпратят mail на адрес: mail@film-fest.orgMail subject: “48hr Film Challenge” Съдържание: екип, членове, имена, контакти, адреси

!!! За участие в “48ч. Предизвикателство” няма възрастови ограничения !!!
Отборите трябва да се състоят от 6 определени члена, всеки с ясна функция – режисьор, продуцент, оператор, осветител, озвучител и монтажист.

2. Дати на Първото “48ч. Филмово Предизвикателство” в Източна Европа:
Начало_12:00ч. 22-ри септемвриКрай_12:00ч. 24-ти септемвриПрожекция на филмите_25. September

3. Заглавия и жанрове
Заглавие: Избира се чрез жребий от повече от 200 различни думи, които трябва да се съдържат в заглавието на филма.
Жанр: Избира се чрез жребий измежду:ужаси - комедия - екшън – крими – приключенски - гангстерски - научна фантастика - драма – трилър - уестърн – мюзикъл/танц - романтичен – политически - съспенс - трагедия - война & мир – документален - черна комедияНе се колебайте да се включитe в “48-часовото Филмово Предизвикателство” в Балчик; то ще е стартът на световното турне на “48-часовото Филмово Предизвикателство”!

От създаването си през август 2002г., в “48-часовото предизвикателство” на Джони са участвали близо 10 000 киномани от Европа и Обединеното Кралство. И това далеч не е краят – следващото предизвикателство на Одбол ще бъде стартирано по цяла Европа. Джони основава “48-часовото предизвикателство”, за да насърчи хората да правят кино, вместо само да говорят за това. Първото събитие е рекламирано само в уебсайта “Shooting People”; организирано е без спонсори и с бюджет само от 200 лири. Участниците са 60, но на прожекциите залата е препълнена. През следващата година се провеждат още две събития, едното от които е “Националното 48-часово Филмово Предизвикателство”, в което 4500 участника създават 460 филма само за два дни. Сега Джони добавя още няколко правила, за да запази качеството на филмите и да усъвършенства конкурса. Отборите трябва да се състоят от 6 определени члена, всеки с ясна функция – режисьор, продуцент, оператор, осветител, озвучител и монтажист.Със старта на “48-часовото Филмово Предизвикателство” прз октомври в Париж и последното “48-часовото Филмово Предизвикателство” в Лондон през 2005, Джони обмисля идеята да предизвика целия свят да се включи в инициативата. Екипите ще получат тема и заглавие за 5 мин късометражен филм, който ще трябва да направят само за 48 часа. Най-добрите от филмите, създадени в Европа, ще бъдат записани на DVD, което ще бъде изпратено по целия свят, за да представи кинаджиите, както никога преди.
To Inspire Others Inspire's Me.
Johnnie Oddball 2004

Technorati profile

Powered by Blogger

Creative Commons License